Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@15:38:04 GMT

بحران جمعیتی پیش روی نیشابور بزرگ

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۱۲۳۸۹

بحران جمعیتی پیش روی نیشابور بزرگ

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به روند جمعیتی نیشابور در ۶۰ سال آینده علاوه بر اینکه افزایش جمعیت نخواهیم داشت، ۱۰۰ هزار نفر نیز از جمعیت این ابر شهر کاسته خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، دکتر عصمت تقی آبادی اظهار کرد: جمعیت حال حاضر تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیش از ۵۱۶ هزار نفر است که با توجه به نرخ فرزند آوری فعلی در ۶۰ سال آینده ۱۰۰ هزار نفر از این جمعیت کاسته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن ابراز نگرانی در جهت افزایش میزان جمعیت سالمندان و کاهش جمعیت جوانان گفت: این کاهش۱۰۰ هزار نفری جمعیت در حالی رخ خواهد داد که بیش از نیمی از جمعیت باقی مانده را سالمندان تشکیل خواهند داد.

دکتر عصمت تقی آبادی گفت: جمعیت سربار یا وابسته، به گروه سنی زیر ۱۵ سال و بالای ۶۴ سال گفته می شود که هزینه زندگی او را فردی دیگر بر عهده دارد، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد جمعیت دانشکده علوم پزشکی نیشابور را جمعیت سربار شکل داده است و با توجه به رشد جمعیتی در شهرستان (افزایش سالمندان و کاهش موالید) شاهد رشد این درصد نیز خواهیم بود.

وی ادامه داد: ۴۱ درصد از جوانان ۱۸ الی ۳۵ ساله در جمعیت تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی نیشابور مجرد هستند که امید است با توجه به سیاست های جمعیتی و تسهیلات و ارائه شده شاهد کاهش این شاخص باشیم.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور تصریح کرد: از زمان اجرای طرح صیانت ازخانواده و جوانی جمعیت که همزمان با بحران پاندمی کرونا ویروس بوده است شاهد افزایش قابل توجه ازدواج در جوانان نسبت به آمار مشابه  سال گذشته بودیم که بسیار امیدوار کننده و نوید بخش فردای بهتر است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بحران جمعیتی افزایش جمعیت سالمندان دانشکده علوم پزشکی نیشابور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات استاندار تهران درباره تشکیل دو استان غربی و شرقی در تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا فخاری استاندار تهران در حاشیه مراسم رونمایی از دستگاه‌های الکترونیکی انتخابات مرحله دوم در موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهرستان‌های شهریار ، ملارد، قدس، رباط کریم و بهارستان و در حوزه جنوب شرقی نیز شهرستان های ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا جزو محدوده‌هایی است مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم.
براساس سرشماری‌ها در غرب استان تهران در این شهرستانها نزدیک به ۲ ونیم میلیون نفر جمعیت و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت کوتاه برای رشد جمعیت
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا ۱۴۰۷
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • توضیحات استاندار تهران درباره تشکیل دو استان غربی و شرقی در تهران
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد